Historia och certifiering

Det finns mer än 240 olika varianter av Aloe vera och de växer huvudsakligen i de torra trakterna av Afrika, Asien, Europa och Amerika. Fyra arter anses ha ett mycket näringsrikt innehåll, varav Aloe Barbadensis Miller är den främsta och därför mest använd i de produkter som tillverkas idag. Den Aloe gel som utvinns ur växten innehåller mer än 75 näringsämnen och 200 aktiva föreningar, däribland 20 mineraler, 18 aminosyror och 12 vitaminer. Aloe vera är en av de mest näringsrika växterna i världen och har använts i tusentals år främst för dess antiinflammatoriska egenskaper och dess förmåga att snabbt tränga igenom alla våra hudlager. Det är först under senare tid som Aloe veras andra användningsområden inom t.ex.  tandvården har uppmärksammats. Den Aloe Barbadensis Miller som används i vår tandkräm är IASC-certifierad.

Certifiering / IASC

IASC står för International Aloe Science Council och är en samarbets- och kontrollorganisation för att dels skydda konsumenternas intresse, dels utgöra en kvalitetscertifiering som garanterar en viss minimikvalitet på den Aloe vera som marknadsförs ut över världen.

Vi använder endast IASC www.iasc.org godkänd Aloe vera i vår tandkräm, Aloe Vera Original The High Performance Toothpaste.